Dobro došli na sustav za webinare

Sustav za audio, video i tekstualnu komunikaciju između polaznika
Broj iskorištenih licenci: 0/52
Prijava s AAI@EduHr elektroničkim identitetom
Prijava s lokalnim korisničkim računom
Sustav za webinare

Novosti

Preporuke za pohađanje tečajeva i nadogradnja testnog sustava Merlin na inačicu sustava Moodle 3.9

Kako bi nastavnicima olakšali stručno usavršavanje vezano uz izradu i uređivanje e-kolegija, pripremljene su preporuke vezane uz online tečajeve. Vrlo često nastavnici ne znaju od kuda početi i koji tečaj izabrati. Sada su formirana dva paketa tečajeva – za nastavnike početnike odnosno one koji tek kreću s izradom e-kolegija ili su e-kolegije koristili samo za postavljanje nastavnih materijala te za nastavnike koji su napredniji u radu u online okruženju i već duže vrijeme koriste e-kolegije za nastavu. Po završetku tečajeva nastavnici dobivaju potvrdu o završenosti tečaja i digitalnu značku.

U želji da na nastavnicima omogućimo da se što prije upoznaju s novom inačicom sustava Merlin, već sada je nadograđen testni sustav Merlin na novu inačicu sustava Moodle 3.9, pa nastavnici mogu vidjeti i isprobati rad u novoj inačici sustava Merlin.

Također nastavnicima koji već imaju e-kolegije i drže nastavu u online okruženju dostupna je aplikacija za samoprocjenu e-kolegija koja će im omogućiti da provjere koliko su dobro osmislili i oblikovali svoj e-kolegij. Za nastavnike koji se tek uključuju u avanturu održavanja nastave online aplikacija može ponuditi dobre ideje i razjasniti eventualne nedoumice oko uporabe različitih alata i metoda.

Tim Centra za e-učenje

Videokonferencijski alati u nastavi - anketa Sveučilišta u Zadru

Videokonferencijski alati u nastavi - anketa Sveučilišta u Zadru

Poštovani studenti i nastavnici,

Sveučilište u Zadru prikuplja iskustva članova hrvatske akademske zajednice u korištenju različitih videokonferencijskih alata tijekom protekla tri mjeseca. Cilj ankete je saznati što mislite o videokonferencijskom alatu koji ste tijekom protekla tri mjeseca najčešće koristili u izvođenje online nastave i sinkronoj komunikaciji s Vašim nastavnicima/studentima. Istraživanje nije usmjereno na vrednovanje cjelokupnog iskustva s online nastavom, već samo Vaša iskustva s pojedinim alatom. Pozivamo Vas da ispunite navedenu anketu. Sveučilište u Zadru će podijeliti s Centrom za e-učenje Srca svoje preliminarne rezultate koji će nam poslužiti kako bi unaprijedili uslugu webinara. Anketni upitnik je u potpunosti anoniman, a procijenjeno vrijeme za ispunjavanje ankete je 15 minuta.

Anketni upitnik se nalazi na sljedećoj adresi: https://www.surveymonkey.com/r/UEQ.


Helpdesk

Za sva pitanja javite se Centru za e-učenje:

E-mail: webinari@srce.hr
01/616 5170 (radnim danom od 8 do 16)

Održavanje sustava

Održavanje sustava

Redovito održavanje sustava odvija se četvrtkom od 6:00 do 8:00 sati pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.