Preskoči na sadržaj

Dobro došli na sustav za webinare

Sustav za audio, video i tekstualnu komunikaciju između polaznika
Broj iskorištenih licenci: 0/52
Prijava s AAI@EduHr elektroničkim identitetom
Prijava s lokalnim korisničkim računom
Banner sustava za webinare

Novosti

Novi online tečaj - Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju

značka vrednovanje
Centar za e-učenje Srca pripremio je novi online tečaj: Vrednovanje studentskih postignuća u online okruženju.

Posebice sada, kada nas je pandemija COVID-19 primorala da se sve više okrenemo nastavi u online okruženju, važno je da se što više iskoriste mogućnosti koje digitalne tehnologije pružaju u cilju unaprjeđenja kvalitete nastave. U želji da nastavnicima olakšamo prelazak na nastavu koja je gotovo u potpunosti online, osim brojnih uputa pripremili smo i novi online tečaj u kojem su objašnjeni najvažniji pojmovi o vrednovanju i povezanosti vrednovanja i ishoda učenja u učionici, ali i online okruženju. Poseban je naglasak u tečaju je na izradi pitanja koja se koriste u provjerama znanja uz savjete kako da ta pitanja budu što kvalitetnija.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi (https://mod.srce.hr/online-tecaj/course/view.php?id=448) uz prijavu sa AAi@EduHr identitetom.

eduMeet - novi videokonferencijski sustav za održavanje webinara

Srce je uspostavilo novi videokonferencijski sustav za održavanje webinara - eduMeet.

eduMeet (edumeet.org) je softver otvorenoga kôda kojeg razvija GEANT zajednica. Temelji se na komunikaciji putem web-preglednika u stvarnom vremenu (standard WebRTC - Web Real-Time Communication), stoga mu je glavna prednost da ne zahtijeva instaliranje bilo kakvog dodatnog softvera.

Sustav eduMeet nema mogućnost snimanja i prvenstveno je namijenjen za održavanje online predavanja, online sastanaka, online konzultacija te predavanja s manjim brojem sudionika (do 50) gdje nije potrebno snimanje.

Korisnici će sustav eduMeet moći koristiti kroz e-kolegij na sustavu Merlin paralelno uz već postojeći sustav za webinare Srca temeljen na softveru Adobe Connect. S obzirom na ograničeni broj licenci sustava za webinare Adobe Connect, vjerujemo da će sustav eduMeet dodatno upotpuniti potrebe korisnika sustava Merlin za online komunikacijom u realnom vremenu.

Za korisnike smo pripremili i upute za rad sa sustavom eduMeet.

Preporuke za pohađanje tečajeva za rad u sustavu Merlin

Kako bi nastavnicima olakšali stručno usavršavanje vezano uz izradu i uređivanje e-kolegija, pripremljene su preporuke vezane uz online tečajeve. Vrlo često nastavnici ne znaju od kuda početi i koji tečaj izabrati. Sada su formirana dva paketa tečajeva – za nastavnike početnike odnosno one koji tek kreću s izradom e-kolegija ili su e-kolegije koristili samo za postavljanje nastavnih materijala te za nastavnike koji su napredniji u radu u online okruženju i već duže vrijeme koriste e-kolegije za nastavu. Po završetku tečajeva nastavnici dobivaju potvrdu o završenosti tečaja i digitalnu značku.

Nastavnicima koji već imaju e-kolegije i drže nastavu u online okruženju dostupna je aplikacija za samoprocjenu e-kolegija koja će im omogućiti da provjere koliko su dobro osmislili i oblikovali svoj e-kolegij. Za nastavnike koji se tek uključuju u avanturu održavanja nastave online aplikacija može ponuditi dobre ideje i razjasniti eventualne nedoumice oko uporabe različitih alata i metoda.

Tim Centra za e-učenje


Helpdesk

Za sva pitanja javite se Centru za e-učenje:

E-mail: webinari@srce.hr
01/616 5170 (radnim danom od 8 do 16)

Održavanje sustava

Održavanje sustava

Redovito održavanje sustava odvija se četvrtkom od 6:00 do 8:00 sati pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.