Dobro došli na sustav za webinare

Sustav za audio, video i tekstualnu komunikaciju između polaznika
Broj iskorištenih licenci: 52/52
Prijava s AAI@EduHr elektroničkim identitetom
Prijava s lokalnim korisničkim računom
Sustav za webinare

Novosti

Važna obavijest nastavnicima – ožujak, 2020

S obzirom na trenutnu situaciju i znatno povećane potrebe za izvođenjem online nastave (rad u sustavu za e-učenje i održavanje predavanja putem sustava za webinare) u nastavku su preporuke.

Osim sustava za webinare Srca, kao alternativu možemo Vam predložiti korištenje Microsoft Teams iz Office365 paketa (https://teams.microsoft.com/start), Zooma (https://zoom.us/pricing, upute za korištenje), Webex (https://www.webex.com/) ili Jitsi (https://jitsi.org/, upute za korištenje) koji nude besplatne opcije korištenja.

Sustav za webinare Srca temelji se na komercijalnom sustavu Adobe Connect. Srce raspolaže s određenim brojem licenci (trenutno 52) te sve nastavnike molimo na racionalno korištenje sustava:

  • Molimo Vas da prilikom održavanja webinara samo jedan nastavnik u ulozi domaćina pristupi virtualnoj sobi.
  • Predlažemo da predavanja putem sustava za webinare sažmete (ograničite vremensko trajanje) koliko god je to moguće te nakon predavanja odaberete mogućnost „End meeting“.
  • Prilikom održavanja webinara koristite samo elemente koji su Vam potrebni. Umjesto dijeljenja ekrana preporuka je postaviti PPT datoteku izravno u sustav. Ako Vam nije nužna slika predavača nemojte uključiti kameru. Ovo će osigurati smanjeni mrežni promet i time kvalitetnije praćenje nastave od strane studenata.
  • Iskoristite mogućnosti sustava za e-učenje za komunikaciju sa i među studentima (forum, chat i poruke), postavljanje sadržaja (npr. snimke predavanja, nastavni i ostali sadržaj), predaju zadaća, eventualno izvođenje ispita i slično.
  • U slučaju da nije nužno da sva predavanja budu u realnom vremenu putem sustava za webinare možete snimiti predavanje na vlastitom računalu te snimku postavite dostupnom kroz sustav za e-učenje.
  • Molimo Vas da sustav ne testirate u Vašim virtualnim sobama već unutar testne virtualne sobe (https://www.srce.unizg.hr/usluge/sustav-za-webinare/testiranje-sustava-za-webinare).

Također, prije rada u sustavu za webinare molimo Vas da proučite web stranice Srca (https://www.srce.unizg.hr/webinari) na kojima su dostupni:

  • Priručnici i animacije za rad u sustavu za webinare
  • Najčešće postavljena pitanja

Posebno izdvajamo, možete proći i kroz online tečaj „Priprema virtualnog predavanja – webinara“ (https://www.srce.unizg.hr/centar-za-e-ucenje/podrska-korisnicima/tecajevi-i-radionice-centra-za-e-ucenje/online-tecaj-priprema-virtualnog-predavanja-webinara) kako bi se upoznali s mogućnostima i radom u sustavu.

Hvala,
Tim Centra za e-učenje

Online tečaj - "Izrada i implementacija multimedijalnog sadržaja u e-kolegijima"

Izrada i implementacija multimedijalnog sadržaja u online nastavi može biti veliki izazov nastavnicima kako zbog same izrade takvih sadržaja, odabira i rada s pojedinim alatom, tako i zbog implementacije izrađenih sadržaja u nastavni proces.

U ovom su tečaju predstavljeni neki od alata pomoću kojih je moguće izraditi digitalne slike, audio i video zapise te animacije. Osim izrade multimedijalnih sadržaja dani su primjeri i prijedlozi kako ih integrirati u nastavni proces. Poseban je naglasak na implementaciji multimedijalnih sadržaja u sustavu Moodle.

Svi alati predstavljeni u ovom tečaju su besplatni i dostupni korisnicima za preuzimanje i uporabu (Gimp, Audacity, Jing…).

Polaznici tečaju mogu pristupiti bilo kada, a za uspješan završetak tečaja dodjeljuju se certifikat i značka.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi https://mod.srce.hr/online-tecaj/ uz prijavu sa AAi@EduHr identitetom.


Helpdesk

Za sva pitanja javite se Centru za e-učenje:

E-mail: webinari@srce.hr
01/616 5170 (radnim danom od 8 do 16)

Održavanje sustava

Održavanje sustava

Redovito održavanje sustava odvija se četvrtkom od 6:00 do 8:00 sati pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.